ФлагманПред репортерите в кулоарите Борисов пък припомни тезата си, че Черно море

...
ФлагманПред репортерите в кулоарите Борисов пък припомни тезата си, че Черно море
Коментари Харесай

Борисов видя чужди планове за война в Черно море! Тук е прекрасна територия за война, защото няма заплаха за икономиката на Европа

Флагман

Пред репортерите в коридорите Борисов пък напомни тезата си, че Черно море трябвало да бъде „ място за туризъм, място за газопроводи, фериботи ”.
Случващото се сред Русия и Украйна през последните дни с арестуването на украински военни кораби и моряци изобщо не било инцидентно.
По отношение идването на непознати бойни средства в Черно море нямало публично искане в Министерски съвет, само че и Борисов чел, че такива ще идват.

Припомняме, че излязоха информации, че Съединени американски щати желаят да изпращат военен транспортен съд в Черно море. 
Премиерът разяснява: „ Влизането на транспортен съд, влизането на толкоз всесилен съветски флот от другата страна неизбежно ще докара до огромна рецесия. Още повече, доколкото знам, на територията на Черно море най-хубавите туристически курорти са в България. Това директно ще ни засегне. Така че ще положа всички старания. Не желая обществено да приказвам какво съм сторил по тематиката с сътрудниците в чужбина, в Украйна и така нататък ”

Борисов се надявал на здрав разсъдък – предизборната акция или вътрешно-политическите проблеми от другата страна да не водят до ескалация в Черно море.

„ Иначе, доста прелестна територия за водене на военни дейности, доста прелестна. Тука е несъмнено 1% от брутния вътрешен артикул на Европа, тоест – нищо като опасност. И в случай че мислят, че ние не разгадаваме тези проекти, бъркат. Полагам големи старания и се надявам тука страната и институциите в нея да бъдат доста консолидирани ”, изясни министър-председателят.
След въпрос за позицията на България за спора Борисов сподели, че тя била „ извънредно отрицателна ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР